Infrastructuur

Onze bouwstenen voor uw oplossing

Alleen een slot is niet voldoende

Beveiliging van uw data of applicaties bestaat niet alleen uit wachtwoorden en verbindingen. Beveiliging begint al bij de medewerker van het bedrijf en de plaats waar de server staat tot aan wet- en regelgeving. Bij Nidaros staat uw data veilig opgeslagen in Nederlandse datacenters en wordt daarom beschermd door Europese en Nederlandse privacywetgeving.
Binnen Nidaros zijn naast het instellen van de nodige (en gewenste) beveiligingen ook de maandelijkse controles van onze servers en applicaties van groot belang.
De zwakste schakel in beveiliging kan immers al liggen bij een simpel te raden wachtwoord of gat in de applicatie.

Samenwerken voor snelheid

De performance van een server, app of applicatie is niet alleen afhankelijk van een snelle verbinding. Door toename van gebruikers, data en nieuwe functies kan het gebruikersgemak verslechteren. Door proactieve monitoring en nauwe samenwerking tussen de afdelingen applicatiebeheer en infrastructuur, voorkomt Nidaros dat servers, apps of applicaties traag worden.

Voor elke ontwikkeling een oplossing

De inzet van cloud-technologie voor het onderbrengen van platformen, applicaties, websites en andere diensten is gemeengoed geworden. Echter, de interactie tussen deze platformen is specialistisch werk. Nidaros kan uw servers bijvoorbeeld op twee verschillende fysieke locaties plaatsen waarbij deze onderling over een intern netwerk met elkaar communiceren.

Duurzaamheid en toegankelijkheid

Nidaros neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door haar apparatuur in een volledig groen en klimaatneutraal datacenter te plaatsen.
In het geval van een calamiteit kunnen onze specialisten binnen 30 minuten op locatie zijn. Het datacenter ligt 2 meter boven NAP en is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd.

Op ons serverpark hebben wij o.a. de volgende zaken ingericht:

<