Ons Bedrijf

Algemeen

Nidaros is een innovatief ICT-bedrijf, gevestigd in Hoogeveen, maar actief in heel Nederland. Onze medewerkers werken zowel intern, als bij externe opdrachtgevers. Onze voornaamste activiteiten zijn gericht op het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Wij analyseren voor u repeterende bedrijfsprocessen binnen uw onderneming en kunnen deze processen door het inzetten van robots volledig automatiseren. Fouten in processen worden geminimaliseerd en processen draaien 24/7 diensten. En… u bespaart geld! Wilt u ook besparen op uw bedrijfsprocessen?

 

Klik hier voor meer informatie.

Drie businessunits binnen Nidaros

Onze organisatie is ingericht in drie zgn. businessunits. Door taken en verantwoordelijkheden aan de units te verbinden, kunnen we duidelijk en helder communiceren met onze opdrachtgevers.

De businessunits staan hieronder benoemd en beschreven:

 1. Consultancy

 2. IT-Solutions

 3. Infrastructuur

Nidaros laat IT voor u werken!

Think IT, Build IT, Be IT.


Nidaros Consultancy

Bedrijfsprocessen automatiseren

Door uw bedrijfsprocessen te automatiseren kunt u veel kosten besparen. Wij ondersteunen u op verschillende gebieden binnen de ICT. Hiervoor zetten wij robots in die specifiek op uw wensen worden ingericht. Deze robots zorgen voor het automatiseren van steeds weer terugkerende handelingen binnen uw organisatie. Vaak gaat het hierbij om menselijke handelingen. Deze repeterende handelingen kunnen wij voor u automatiseren door het toepassen van RPA: Robotic Process Automation.

Door RPA toe te passen kunt u een aantal interessante voordelen creeëren:

Voordelen van het inzetten van robots binnen uw onderneming:

 1. Wordt niet ziek
 2. Gaat niet met vakantie
 3. Werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week (24/7)
 4. Bent u geen loon verschuldigd
 5. Zorgt ervoor dat de werkzaamheden gewoon in Nederland gedaan kunnen worden (niet uitwijke naar lage-loon landen)
 6. Brengt geen loonkosten met zich mee
 7. Gaat niet achter uw rug om met uw vrouw er van door
 8. Brengt opdrachtgever en leverancier dicht bij elkaar

Nidaros helpt u om uw bedrijfsprocessen te integreren op basis van bewezen technologie. Wij analyseren repeterende werkzaamheden binnen uw bedrijf en zorgen ervoor dat deze werkzaamheden door onze ‘virtuele’ medewerker volledig worden geautomatiseerd. 

Klik op het filmpje om de animatie R.P.A. af te spelen.

Kosten besparen op uw bedrijfsprocessen

Onze virtuele medewerker kan worden ingezet tussen bestaande applicaties maar ook tussen applicaties van verschillende bedrijven. Door de inzet van onze virtuele medewerker ontstaat er voor u een kostenbesparende oplossing, waardoor u en uw collega’s zich meer kunnen focussen op uw core business. Voor de duidelijkheid: wij veranderen niets aan uw huidige processen, wij plaatsen er alleen iets tussen.

Persoonlijk dashboard

Om u op de hoogte te houden van uw bedrijfsprocessen en de verwerking van de werkzaamheden leveren wij naast onze virtuele medewerker een specifiek dashboard en rapportagetool waarmee u uw eigen dashboard voor uw onderneming of organisatie in kan richten. (Deze tool is een universeel dashboard welke gekoppeld kan worden aan door u aan te geven databronnen.)

Om organisaties maximaal te kunnen ondersteunen hebben wij de mogelijkheid om koppelingen te ontwikkelen maar ook om serverruimte en hosting aan te bieden. In de afgelopen jaren hebben wij een klantenbestand opgebouwd waarbij wij onze klanten helpen met het ontwikkelen van de website, webshop en crossplatform apps. Deze ontwikkelingen worden beheert en gehost op onze eigen serverpark.

Nidaros IT-Solutions

Remote desktop services

Nidaros faciliteert het complete beheer van servers en applicaties voor organisaties. Dit doen wij middels de dienst Remote Desktop Services.

Simpel gezegd betekent dit dat organisaties applicaties benaderen via onze server. De software die u gebruikt binnen de organisatie staat op de server van Nidaros. Deze benadert u online via een beveiligde verbinding.

Lees meer: Remote Desktop Services

Ontwikkeling software of marktconcepten

Wij ontwikkelen producten, software en applicaties voor onze klanten. Van het idee tot de realisatie en oplevering. Voorbeelden van producten die wij in de markt gezet hebben:

 • ProHours
 • CV Analist
 • CarID
 • MIJNIPTV
 • Scanjebon

Nidaros Infrastructuur

Hosting en beheer

Nidaros is gespecialiseerd in de totaalhosting van websites, systemen en applicaties. Specifiek de hosting van veel dataverkeer. Onze servers zijn ingericht op het beheer van complexe websites en systemen.

Lees meer: Hosting en beheer

Datacenter

Onze servers staan in Nederland verdeeld over 2 datacenters tussen ‘s werelds grootste internetbackbones van Amsterdam, Hamburg en Frankfurt. Vanuit deze 2 datacenters bieden wij uitgebreide ondersteuning voor internationale bedrijven die stabiele aanwezigheid in Europa nodig hebben.

Lees meer: Datacenter

Turnkeyprojecten

Middels een turnkeyproject neemt u een totaaloplossing af bij Nidaros. De complete IT-infrastructuur binnen uw organisatie wordt onder de loep genomen en professioneel ingericht. Onze vakmensen verzorgen hierbij het advies, de ontwikkeling, de implementatie en het beheer.

Een efficiënt ingerichte IT-infrastructuur bespaart tijd en dus geld. Wij hebben de expertise in huis om dit te verzorgen zodat u zich bezig kunt houden met de belangrijkste stromen binnen uw organisatie.

Lees meer: Turnkeyprojecten