Werkdruk verlagen d.m.v. RPA

Werkdruk verlagen door RPA-toepassingen door te voeren

U kent het wel: binnen een paar weken moet bijna al uw personeel worden ingezet om een administratieve klus goed tot een einde te brengen. Stress en werkdruk komen om de hoek kijken en de kans dat er onder druk meer fouten worden gemaakt, is dan ook levensgroot aanwezig. Er wordt onrust veroorzaakt onder uw personeel: de druk van een klus dat afgerond moet worden en aan de andere kant blijven de dagelijkse werkzaamheden liggen. Klanten worden onrustig, beginnen te mopperen en daarmee neemt uw klanttevredenheid af.

Hoe erg is dat? Heel erg!

Elk jaar denkt u er weer over na en hoopt u dergelijke tijden te kunnen voorkomen binnen uw onderneming. Maar elk jaar gebeurt hetzelfde weer; u kunt er bijna de klok op gelijk zetten. Is er dan geen oplossing om die steeds weer terugkerende en repeterende werkzaamheden onder controle te krijgen? Tijdelijk extra personeel inhuren kan een optie zijn, maar die moeten eerst weer ingewerkt worden etc. Vooruitwerken is geen optie en ook tijdelijk een aantal personeelsleden voor de klus vrij maken behoort eveneens niet tot de mogelijkheden.

Dus elk jaar weer die onrust? Nee, want wij hebben de oplossing…

Begin met RPA!

Steeds meer organisaties denken erover na om te beginnen met Robotic Process Automation om veel voorkomende repetitieve werkzaamheden binnen een bedrijfsproces efficiënter, nauwkeuriger en geautomatiseerd uit te voeren. RPA richt zich hiermee op de term lean management, bedrijfsresultaten worden verbeterd door verspilling te elimineren in de vorm van kosten- en tijdsbesparing.

Wat is RPA (Robotic Process Automation)?

Robotic Process Automation is een vorm van automatisering waarbij een softwarematige robot taken overneemt (virtual assistent) die een medewerker met een computersysteem uitvoert. Waar een API op het niveau van data werkt, werkt de robot op het niveau van de userinterface zoals ook de medewerker die gebruikt. De robot opent schermen, simuleert de keyboard- en muis-handelingen, start programma’s op en wisselt tussen schermen om bijvoorbeeld informatie uit het ene scherm te verplaatsen als input op een ander scherm.

Bekijk hieronder onze RPA-animatie.

Direct geld besparen op uw bedrijfsprocessen

RPA stelt u in staat binnen afzienbare tijd in staat om resultaten te ervaren. Zodra de robot is geïmplementeerd gaat hij zijn werk doen en de resultaten zijn al binnen enkele weken zichtbaar. En dat is natuurlijk waar u naar op zoek bent: besparingen op processen binnen uw onderneming waarbij de resultaten op korte termijn zichtbaar zijn.

Een ander mooi bijkomend voordeel is dat de virtuele medewerker (de robot) werk bij uw huidige medewerkers uit handen: u kunt deze medewerkers inzetten voor andere werkzaamheden binnen uw onderneming. Op deze manier kunt u u bedrijf laten groeien zonder de kopzorgen van (extra) personeel!

Lees hier verder.