Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Van idee naar robot!

Van idee naar robot!

  • 3 min read
Van idee naar robot

Op het moment dat we samen gaan werken om robotisering in jouw organisatie te verweven, doorloop je een aantal stappen. Omdat de wereld van RPA (robot gestuurde procesautomatisering) soms al ingewikkeld genoeg kan zijn, willen we juist daarom helder en transparant zijn over het te doorlopen proces! We nemen je mee van idee naar robot.

Stap 1: Business case

Wanneer je RPA wilt introduceren binnen jouw organisatie, heb je waarschijnlijk al een idee voor welk proces de robot kan worden ingezet. Samen met de afdeling Sales ga je dit proces uitwerken in een business case. Dit doen wij met onze speciale tool ‘Discovery’.

Stap 2: Analyse

Wanneer het duidelijk is voor welk proces robotisering wordt ingezet, laten wij onze ‘Recorder Tool’ op de achtergrond van dat proces meedraaien om het proces af te vangen. Hoeveel handelingen zijn er nodig om het proces te voltooien. Denk aan de hoeveelheid clicks, maar ook de tijd die nodig is om het proces te voltooien. Uit dit proces ontstaat het PDD (Proces Definition Document) waarin het proces staat uitgetekend voor de robot.

Stap 3: Implementatie

Wanneer het proces duidelijk is en tevens in kaart is gebracht, is het tijd voor de implementatie van de robot! Onze afdeling Implementatie (hoe kan het ook anders) verzorgt de installaties van Spider en SAIO. De Spider is onze eigen in-house software om je robot te volgen en SAIO is de software om de robots in te programmeren

Stap 4: Ontwikkeling

In deze stap focussen we ons op de ontwikkeling van de robot in het SAIO. In deze tool kunnen we middels low-, no- en full code robots programmeren. Zodat ze straks precies doen wat we in het proces hebben vastgelegd! We nemen je mee in de ontwikkeling en houden je gedurende het gehele proces op de hoogte van de voortgang.

Stap 5: Business Support

Wanneer je robot succesvol is geïmplementeerd, stoppen we nog niet. We bieden je ook een stuk Business Support . We zorgen voor de periodieke Business Support Rapportages. Deze rapportages bevatten een overzicht van al je lopende gerobotiseerde processen, hoe ze hebben gepresteerd. Daarnaast is de rapportage aangevuld met een stuk advies als aanvulling op wat je al kan zien in de Spider.

We hopen dat je door bovenstaande stappen een iets duidelijker beeld hebt van hoe het proces eruit ziet van idee naar robot. Echter blijft ieder gerobotiseerd proces maatwerk, dus tot in detail alles uitleggen lukt ons niet in één blogpost! Maar natuurlijk betrekken we je in jouw eigen proces bij ieder detail: groot of klein!