Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Welke processen zijn geschikt voor RPA?

Welke processen zijn geschikt voor RPA?

  • 3 min read
RPA processen

Robotic Process Automation (RPA) stelt bedrijven in staat om processen dusdanig te automatiseren dat terugkerende en repeterende werkzaamheden eenvoudig door robots uitgevoerd kunnen worden. RPA is voor heel veel verschillende processen in te zetten. Maar hoe kom je er nou achter welke processen binnen jouw organisatie geschikt zijn om te robotiseren?

Brede inzetbaarheid

Bij Nidaros krijgen we vaak te maken met organisaties die erg enthousiast zijn over robotisering, maar die het lastig vinden om te bepalen welke processen ze zouden kunnen inzetten. In principe is het heel eenvoudig. Elk proces dat bestaat uit repeterende, menselijke handelingen kan worden gerobotiseerd. Dat kan gaan van rapportageprocessen tot bijvoorbeeld het aanmaken van accounts en alles wat daarbij komt kijken. Om erachter te komen welke processen in jouw organisatie geschikt zijn voor RPA, hebben we bij Nidaros de Discovery sessie.

Discovery sessie

De Discovery sessie is in feite een ontdekkingstocht langs alle processen binnen uw organisatie. De mate waarin de processen RPA proof zijn, bepaalt of jouw organisatie geschikt is en welke processen echt baat hebben bij de implementatie van RPA. In één dag is helder welke informatiestromen er zijn in de organisatie, hoe deze data nu de processen stroomlijnt en of (en waar) dit efficiënter zou kunnen. Ook nemen we ter plekke de huidige applicaties onder de loep. Hiermee bepalen we eenvoudig of de gebruikte data en processen gestructureerd en daarmee bruikbaar zijn voor RPA.

Wanneer het duidelijk is welke processen geschikt zijn om te robotiseren, kun je bepalen welke processen je ook daadwerkelijk wilt gaan robotiseren. Dit hoeft namelijk niet allemaal in één keer. Het is soms zelfs aan te raden om klein te beginnen. Door de tijd te nemen om het proces goed uit te werken, zorg je uiteindelijk voor een betere basis voor je robot.

Spider

Wanneer je uiteindelijk één of meerdere processen hebt gerobotiseerd, is het onze taak om te zorgen dat dit goed blijft gaan. Nidaros heeft Spider ontwikkeld om de handelingen van de robot en het verloop van de betrokken processen te monitoren. Het is een onafhankelijke software tool die jou helpt om het maximale uit je processen te halen. Niet alleen door geautomatiseerde processen optimaal te benutten, maar ook door tegelijkertijd meer inzicht te brengen in de opbrengst van processen. Via een dashboard heb je een compleet inzicht in de kwaliteit van processen en de prestaties van je robot. Bijsturen wordt eenvoudiger en sneller.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij ook overtuigd van de voordelen van RPA maar twijfel je of het iets voor jouw organisatie is? Neem dan vrijblijvend contact op voor een Discovery sessie! Want er valt meer te robotiseren dan je denkt.