Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Kosten besparen met RPA

Kosten besparen met RPA

  • 3 min read
Kosten besparen met RPA

Besparen op personeelskosten is van essentieel belang binnen jouw onderneming. Geen enkele ondernemer wil geld verspillen aan processen binnen de organisatie die op een eenvoudiger manier ingericht kunnen worden. In dit blog vertellen we hoe je kosten kan besparen met RPA.

Kosten besparen met RPA

Repeterende en regelmatig terugkerende werkzaamheden kunnen worden geautomatiseerd. Besparen op kosten is vaak eenvoudiger te realiseren dan je denkt. Door Robotic Process Automation (RPA) door te voeren binnen je onderneming zie je al snel de personeelskosten dalen. Robots nemen namelijk repeterende werkzaamheden van je medewerker over.

Een robot is niet zomaar een medewerker

Naast het creëren van flinke kostenbesparingen werkt de robot 24 uur per dag, 7 dagen per week. De robot gaat niet op vakantie of een mid-weekje weg.  En, wanneer er iets misgaat tijdens het uitvoeren van de repeterende werkzaamheden dan maakt de robot daar gelijk een melding van. De robot zal op basis van de melding vervolgens een nieuwe taak starten. Zo lost de robot het voorgekomen probleem op zonder tussenkomst van je medewerker.

RPA kan geïmplementeerd worden binnen de huidige applicaties die al binnen je bedrijf worden gebruikt en met dezelfde grafische weergave die je bent gewend. De repeterende werkzaamheden zullen alleen door een virtuele robot worden uitgevoerd. De repeterende werkzaamheden die de robot zal gaan uitvoeren zullen worden voltooid op basis van triggers. Stel er is een bestand nodig om een taak uit te voeren, dan gaat de robot deze taak pas uitvoeren wanneer het bestand ook daadwerkelijk door de robot wordt ontvangen. Dit is vervolgens ook het moment dat de robot getriggerd wordt.

Op welke processen is RPA toepasbaar?

RPA is toepasbaar op bijna elk repeterend IT-proces, wat normaal gesproken een medewerker zou uitvoeren. Dit betekent dat je tijdverslindende processen kan automatiseren en op deze manier een hoop tijd en kosten bespaart. Daarnaast zal je personeel tijd over houden om te besteden aan andere belangrijke processen.

Wat betekent dit voor mijn medewerkers?

RPA is ter ondersteuning van je medewerkers. Het gaat dan ook zeker niet ten koste van hen. Er zullen altijd handelingen zijn die een robot niet kan uitvoeren omdat deze te moeilijk zijn of creativiteit nodig heeft die een robot niet kent. Wel zorgt RPA ervoor dat de repeterende handelingen niet uitgevoerd hoeven te worden. Hierdoor houden de medewerkers tijd over en wordt hun werk afwisselender en dus leuker.

Geïnteresseerd?

Twijfel dan niet en neem contact met ons op.
Dan bespreken we de mogelijkheden van RPA bij jouw organisatie.