Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Drie redenen voor RPA

Drie redenen voor RPA

  • 2 min read
Redenen voor RPA

RPA, kort voor Robotic Process Automation, is een innovatieve ontwikkeling die bedrijven in staat stelt hun processen te digitaliseren. Het unieke aan RPA is dat dit gedaan wordt zonder het aanpassen van de huidige ICT systemen. De software logt in op de systemen, simuleert de keyboard- en muis-input en leest informatie van de schermen. Software robots nemen daarmee eenvoudige routinematig en repeterende werkzaamheden bij de medewerkers uit handen. Er zijn natuurlijk veel redenen voor het implementeren van RPA. In dit blog belichten we drie redenen voor RPA implementatie.

1. Efficiëntie

Termen zoals procesverbetering, automatiseren en het “lean” maken van processen zijn niet meer weg te denken uit bedrijven en organisaties. Toch valt er nog zeker veel efficiency op de werkvloer te behalen. Vrijwel elk bedrijf heeft namelijk te maken met repeterende werkzaamheden. Deze repeterende werkzaamheden kunnen worden overgenomen door robots. De robots worden nooit ziek, maken geen fouten en werken 24 uur per dag door. Hierdoor liggen je processen nooit stil en ben je verzekert van een goede afhandeling.

2. Tevredenheid medewerkers

Doordat RPA de repeterende handelingen van de medewerkers overneemt houden zij tijd over voor andere werkzaamheden. Hierdoor hoeft de medewerker niet elke keer hetzelfde werk te doen en wordt het werk uitdagender. Dit zorgt voor meer plezier in het werk en komt de tevredenheid van de medewerkers ten goede.

3. RPA verbetert de bedrijfsprocessen in de toekomst

De beste manier om nieuwe technologie in de organisatie te implementeren is door middel van kleine stappen. Geen eenmalige technologische revolutie binnen de organisatie, maar elke dag het verwezenlijken van kleine verbeteringen. De werkenden binnen de organisatie kunnen op deze manier sneller wennen aan de veranderingen binnen de organisatie. De organisatie hoeft niet in één keer veel te investeren en men kan op elk moment de veranderingen bijsturen naar een beter gewenst resultaat.

Geen wondermiddel

Betekent dit dat RPA een wondermiddel is? Nee, het implementeren van RPA vergt in het begin de nodige inspanning. Echter, wanneer RPA is geïmplementeerd in je bedrijf betaalt dit zich ook snel terug. De terugverdientijd van een robot is vaak al binnen een jaar. Wij bij Nidaros zijn erg enthousiast over onze robots en willen je hier graag meer over vertellen

Meer over RPA weten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons.
Hier leggen we de ins en outs van robotisering uit en wat dit voor jou kan betekenen.