Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Programmeren kun je leren, maar het hoeft niet!

Programmeren kun je leren, maar het hoeft niet!

  • 2 min read
SAIO Workflow

SAIO (wat voorheen RoboPlatform was) biedt jou een compleet nieuwe interface met een aantal nieuwe handige functies! Met de nieuwe workflow van SAIO kunnen bijvoorbeeld ook personen zónder technische achtergrond een opstap maken richting het robotiseren van processen. Dat betekent dat jij je niet hoeft te storten op het leren programmeren, maar je wél aan de slag kunt met RPA! 

Deze functies worden as we speak door ons getest, zodat we zeker weten dat ze van meerwaarde zijn voor onze klanten. Met de nieuwe workflow van SAIO kunnen ook personen zónder technische achtergrond aan de slag met het robotiseren van processen. Het robotiseren (programmeren) gaat namelijk door middel van het ‘uittekenen’ van de processen die je wilt robotiseren. De Workflow feature maakt gebruik van standaarden die worden gebruikt binnen de BPMN notatie: start-, stop-, keuze-, en activiteitevents. Veel events en standaardfunctionaliteiten worden geleverd in de vorm van zogeheten MetaFlows. Dit zijn stukken code waar enkel nog de parameters voor ingevuld hoeven te worden om in het totale proces te kunnen draaien. De MetaFlows kunnen worden gezien als bouwblokken (legoblokjes) om je proces mee uit te schrijven en invulling te geven.

No-code? Klinkt goed!

De drag and drop optie in de MetaFlow is een stuk makkelijker geworden. Hierdoor wordt no-code programmeren ook mogelijk. Met no-code maak je een script zonder daadwerkelijk code te hoeven schrijven! Dit betekent dat je ook zonder kennis van programmeren gemakkelijk je processen optimaliseren. Daarnaast is ook de nieuwe interface van SAIO een stuk toegankelijker voor de niet-programmeurs onder ons. In SAIO is ook het inplannen van scripts een stuk toegankelijker geworden. Dit doe je namelijk ook in een no-code format. SAIO is geïntegreerd met AI en dus klaar voor de toekomst. Ben jij klaar voor SAIO? We vertellen je er graag meer over!

Meer weten over RPA?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons. Hier leggen we de ins en outs van robotisering uit en wat dit voor jou kan betekenen.