Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Accounts aanmaken

Accounts aanmaken

  • 1 min read

Probleem

Het komt vaak voor dat er accounts aangemaakt moeten worden op basis van aanvragen, zowel voor interne als externe personen binnen het bedrijf. De handelingen zijn hiervoor standaard, waar enkel de input gegevens verschillen.

Uitdaging 

Het aanmaken van de accounts kan veel tijd in beslag nemen. De logica in het proces is niet de uitdaging, maar meer het z.s.m. toegang verlenen aan de personen middels de accounts.

Oplossing

Het aanmaken van accounts kan de robot voor je doen door bijvoorbeeld een Excel/CSV lijst aan te leveren op een gedeelde map. Zodra de robot ziet dat hier een nieuw bestand staat voor verwerking kan deze het bestand oppakken, uitlezen en vervolgens met die gegevens de accounts aanmaken. De status van de aanmaak kan via onze Spider gemonitord worden. Zo blijf je inzicht houden in welke accounts wel/niet zijn aangemaakt en welke waardes zijn ingevoerd.

Impact

Het uitbesteden van accounts aanmaken versnelt de doorlooptijd tussen de aanvraag en de daadwerkelijke toegang met het account.