Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Werkdruk verlagen met RPA

Werkdruk verlagen met RPA

  • 2 min read
Werkdurk verlagen met RPA

Misschien ken je het wel: binnen een paar weken moet bijna al je personeel worden ingezet om een administratieve klus goed tot een einde te brengen. Stress en werkdruk komen om de hoek kijken. Hierdoor is de kans dat er fouten worden gemaakt dan ook zeker aanwezig. In dit blog vertellen we hoe RPA de werkdruk kan verlagen.

Werkdruk verlagen met RPA

Steeds meer organisaties denken erover na om te beginnen met Robotic Process Automation (RPA). Dit doen ze om veel voorkomende repetitieve werkzaamheden binnen een bedrijfsproces efficiënter, nauwkeuriger en geautomatiseerd uit te voeren. RPA richt zich hiermee op het verbeteren van bedrijfsresultaten door te besparen op kosten en tijd.

Wat is RPA (Robotic Process Automation)?

Robotic Process Automation is een vorm van automatisering waarbij een softwarematige robot handelingen overneemt van een medewerker. Waar een API op het niveau van data werkt, werkt de robot op het niveau van de userinterface. Net zoals een medewerker dat zou doen. De robot opent schermen, simuleert de keyboard- en muis-handelingen, start programma’s op en wisselt tussen schermen om bijvoorbeeld informatie op te halen.

Direct efficiëntere bedrijfsprocessen

RPA stelt je in staat binnen afzienbare tijd in staat om resultaten te ervaren. Zodra de robot is geïmplementeerd gaat hij zijn werk doen en de resultaten zijn al binnen enkele weken zichtbaar. En dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent: besparingen op processen binnen de onderneming waarbij de resultaten op korte termijn zichtbaar zijn.

De robot neemt dus direct werk uit handen van je medewerkers. Daardoor wordt de werkdruk minder en hebben zij meer tijd voor andere werkzaamheden binnen de onderneming. Op deze manier kan je bedrijf groeien zonder de zorgen van extra personeel.

Meer weten over RPA?

Dat kan! Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden van RPA voor jouw bedrijf.