Wat is RPA?

Wat is RPA?

Robot hand NidarosRobotics Process Automation (RPA) is een vorm van automatisering waarbij een robot de bestaande software gebruikt, zoals uw medewerker dat ook zou doen. De computer maakt echter geen fouten en werkt 24/7 door.

RPA biedt kansen waar traditionele IT niet mogelijk is en nog veel handmatig werk wordt verricht. Bent u zich bewust van de winst in snelheid, flexibiliteit en kwaliteit die ontstaat door de invoering van RPA? En dan hebben we het belangrijkste aspect nog niet eens benoemd: Lean management. Uw bedrijfsresultaten verbeteren door verspilling te elimineren.

Voordelen RPA

Snel                           

Robots werken feilloos, 24/7 door. Daarmee zorgen ze er niet alleen voor dat processen vloeiend verlopen, maar ook dat medewerkers vrijgemaakt worden voor o.a. de persoonlijke klantprocessen.

Flexibel                      

Robots zijn perfect in staat om piekmomenten te integreren. Daarmee kan uw organisatie makkelijker meebewegen met schommelingen in de markt.

Kwaliteit                    

Een robot is nooit ziek, maakt geen fouten en levert zeer nauwkeurige output waarmee processen continu geoptimaliseerd worden.

           

In vier stappen naar RPA

Na enkele sessies ter voorbereiding bouwt Nidaros de ‘robotfabriek’, ontwerpt de software, test op behaalde doelstellingen en implementeert het geheel in uw organisatie. Samen met uw medewerkers, zodat zij het maximale uit RPA kunnen halen via monitoring.

Stroomschema RPA-proces
Stroomschema RPA-proces

Voordelen Nidaros

Nidaros leidt u door het gehele RPA traject heen. Door onze vier sessies te doorlopen – de vier stappen naar RPA – doorloopt u samen met uw medewerkers het gehele traject van bewustwording van de mogelijkheden tot en met implementatie en monitoring en beheer.

De vier sessies Awareness, Discovery, Implementatie en Supporting beschrijven we hier: 4 stappen naar RPA