Wat is RPA?

Wat is RPA?

Robotics Process Automation (RPA)is automatisering waarbij een robot bestaande Robot hand Nidarossoftware gebruikt zoals uw medewerker dat ook zou doen. Uw medewerker kan zo worden worden verschoond van dagelijkse repeterende en saaie werkzaamheden. Daarnaast worden deze werkzaamheden op een hoger niveau gebracht: de robot maakt namelijk geen fouten en hij werkt 24 uur per dag door. Ook in het weekend.
 
RPA voert simpelweg de acties uit op basis van bepaalde regels en gebruikt bestaande applicatiesoftware die uw medewerker uitvoert om een transactie of proces te volbrengen. In feite is RPA ‘robotics software’ die bedrijven kunnen configureren om acties in bestaande applicaties op te vangen en te interpreteren.
Stroomschema RPA-proces
Stroomschema RPA-proces

Robots interpreteren bedrijfsprocessen

Wanneer RPA software eenmaal getraind is en de processen begrijpt, kan het automatisch transacties uitvoeren, data bewerken, reacties oproepen en communiceren met andere systemen. 
 
Robots kunnen met verschillende applicaties werken en de procedurele kennis die zij gaandeweg opdoen inRPA overzicht een kennisdatabank organiseren en deze delen met andere robots (de bot draait op een virtuele machine in het datacenter). Dit geldt voor bots die de bestaande applicatiesoftware ‘manipuleren’ om een proces te voltooien. Deze ervaring gebruiken ze voor
toekomstige situaties.
 
Robotics technologie is ontworpen om de vraag naar mankracht te verlagen of zelfs overbodig te maken.
 

Waar kan RPA voor ingezet worden?

RPA kan ingezet worden voor repeterende werkzaamheden. Werkzaamheden die een dagelijks karakter vertonen en elke dag weer het zelfde ritueel vertonen. Voorbeelden voor het invoeren van RPA zijn:

  • Verzorgen van dagelijkse rapportages
  • Beantwoorden van e-mails
  • Beheren van het facturatieproces
  • Beheren van het offerteproces
  • Printen van orders
  • Verwerken van gegevens in klantsystemen
  • Beheren van indiensttreding medewerkers
  • Beheren van contracten van klanten
  • Automatisch melding genereren van bijvoorbeeld verjaardagen

Bekijk hier onze RPA-animatie.

Kortom: met RPA kunt besparen op uw bedrijfsprocessen en op personeelskosten. Zo kunnen uw medewerkers ingezet worden voor andere (meer efficiënte) werkzaamheden.
 
Wilt u meer weten welke besparingen RPA voor uw onderneming kan opleveren? Neem dan gerust contact met ons op